Thursday, November 4, 2010

Kamu yang cantik...



Sekarang ni ramai orang cantik. Semua berebut-rebut nak cantik. Tangkap je gambar skit, "Wah macam cantik je aku dalam gambar ni" tup tup xsampai 5saat dah jadi profile pic T___T... Motif? Saya pun pumpuan.. Saya paham kamu.. kadang-kadang saya pun susah gak nak tahan napsu neh nak tayang muke ni walaupun xdela cantik mcm kamu2 tu...hehe


Tapi saya mmg sukaa n respect sangat-sangat kat perempuan yg xtaruk gmbr die, or maybe taruk gmbr tp mcm *misteri gitulah cam org xtahu pun mane satu die, xpun taruk gmbr yg sopan yg biase2 je xdela buat horang tgk tak kelip mate en. Macam ade membe aku ni lah....Die ni cun...cantik sangat sangat....Tapi die jage elok je...Gambar xtaruk...Rase cam best je...Rase terjage.. Rase selamat... Terhindar dr fitnah2..InsyaAllah.. Suke sgt ngn pompuan jenis cmni..hehe.........




Tapi cam sedih je bile pompuan cantik..taruk gmbr die byk3...Sebab die rase sayang mcm xtayang...hahaha *xkisahla ape2 niat mereka pun.. Tapi hr2 mesti update truk gambar terlatest... Subhanallah..mmg cantik...tpi sayang...tayang sesaje cmtu je...hmm.....Lepastu kan dah susah hati bile orang lain amek gambar die, simpan dlm laptop la..save dlm hp la...pastu ade yg curi buat gmbr profile la... diri sendiri yg geram... tpi hati mesti ade bangga le tuh...xbyk sket mesti ade terase bangga punye...hehe sy tahu....susah kan ble dah cantik tu....


Lepastu mesti pening..eh nk letak gmbr profile yg mane eh...nak letak gmbr ni ke gmbr tu...Yg ni cm lg cute...ni cute gk tpi hidung nmpk cam kemek skit tapi cute..Ishh camne eh..nk kne istikrah dlu ke nih...hehe..hmm susah kan...


Kamu yg cantik...sape yg bg kamu cantik tu....hrni bape kali kamu bersyukur sebab kamu cantik...pastu bsyukur sbb dpt nikmat lain ade x? Sampai bile kamu nak maintain cantik.. kamu kamu...hijabkanla kecantikan kamu tu.. Maka kamu akan lebih cantik dr cantik kamu yg sekarang nih... Mudah2an begitulah.....


Ya Allah peliharalah kami, lindungilah kami, kuatkanlah hati2 kami. Jauhilah kami dari godaan syaitan... Ampunilah segala dosa-dosa kami.... Ameen......






P/S : jangan plak kate kamu xcantik... sebab semua Ciptaan Allah tu sume cantik2...indah..sempurna...lebih2 lagi ciptaan Allah yang bernama manusia....



(k.ma..pinjam gmbr nisreen..rindu kt die..hehe)

14 comments:

EykaHamasuba said...

LIKE!

*macam dalam fesbuk lak. ngeh ngeh :P*

Jard The Great said...

kmu pon cantik =)

cik EPAL said...

LIKE LIKE LIKE!


ehehehehehe. kau pon cantik. suka tengok kau =)

twinkle twinkle said...

SUKE2 :D

♥✿♥ Fariza ♥✿♥ said...

like 1 juta kali weyhh

Nurrasyidah Binti Ahmad Fadillah said...

btul btul..heeee~

Nabilah said...

SUKA POST NI :))

Albo said...

:D.. tuh la kan. manusia ni fitrah suka kepada kecantikan.. laki lak, mesti akan tertarik dgn wanita cantek, sebab tuh sampai yg ada save dlm enset ape bagai tuh..

org pempuan kena tolong org laki jaga hati dan iman die... :D

bila sekali pandang pasti nak pandang lagi. kalau iman kuat leh la tahan, kalu yang lemah???
macam3 leh jadi..

cik EPAL said...

aishahtur! aku nak amek post ni boleh tak??? t aku bg kredit kat ko ok?

eiffel said...

aku memula wt fb xderk pown letak muka..tp disebabkn asik kne sound jerk..aku pown tepek ler muka..senang skit..org nk nmpk..t mbe2 nk add pown xderk ler was2...betol ker ni...huhuuhu

kembatolo™ said...

okay, insaf skang..
eh! tetbe terase~
hahaha =P

TiMmiE said...

like it! tq~ ^^

Anonymous said...

walaupun entry dah lame saya teruja membacenye ..terima kasih yg menulis ni..





-uchi kay-f-

Anonymous said...

superb!

Gadis Ayu