Thursday, March 4, 2010

Pengenalan


Sudan ialah negara yang terbesar di Afrika dan di daerah Arab. Dan negara terbesar kesepuluh didunia. Ibunegeri Negara ini adalah Khartoum, sementara Omdurman sebagai negeri terbesarnya. Jumlah penduduk di Sudan ialah seramai 42juta penduduk. Islam Sunni merupakan agama rasmi dan terbanyak dianut, sementara bahasa Arab dan English merupakan bahasa rasmi negara ini.


Zon waktu adalah +3. Lewat 5jam dari waktu di Malaysia.

Malaysia : 5pm
Sudan : 12pm


Dan banyak lagi coming up...

11 comments:

nabilah halimi said...

yes, xte lagi
nk bace
hehehe

^^

muja said...

kak cato jadi duta sudan eh skarang ? :)

MuNsYi SaMa said...

Br tau Sudah ade those beautiful buildings. Ingatkn Sudan ade Pdg pasir je. Nice info. Share lg!

from Sudan with love said...

nabilah : hehee time kasih sudi bace =)


muha : haha xsain kontrak lg :P


munsyi : alaa ade sebijik tu je pun hahaha :P

naz said...

cantik gila

Mr. H said...

oo.. nice 1.. rajin die cari2 info pasal sudan eh.. ;) tapi lawa la sudan tu ade bgnunan bnyak jugak ek..

btw yg bawak kete dalam gmbar tu macam ayahnda kesayangan je..tp macam je la, tgk rambut beliau kt mirror tu cm same..hehe.

isha said...

LAWA SUDAN

Khairil Izham said...

nice info...btw blog title mcm filem yg baru kuar tuh "From Paris With Love"..nice

Lm10-Lionel Messi fan said...

wow..sis!panas x sudan skrg ni?
anyway im studying at egypt,atas u je:D

k.i.w.i said...

aku xpnh dga suare kau

kembatolo™ said...

aik? BI pon bahasa rasmi dekat sane eh? Senang la.. Hurm..

Gadis Ayu