Saturday, June 26, 2010

define "Sibuk"


Ade sesape suke bile sibuk ke? Bila xsibuk salah. BORING. Bila dah sibuk pikir bilala nak dapat rehat pulak. Bila dah rehat. Rase cm ASYIK REHAT JE ISK DASAR PEMALAS BETUL. Isk Isk semua serba xkena... Rase nak makan aiskrimmm jerr ngan coklet!! hahar



So first start rase busyy sangat bila kena kerjasama jadi fasi n uruskan KEM KU SYOK SOLAT untuk anak-anak petronas. Oklah berbaloi walaupun kurang tidur and penat kesane kesini. Tapi enjoy sebab dapat spent time dengan adik2 ni. Love them. Rindu. (adik2 je ker? musykil2?) hahaha..


--------------------------------------


Semester ENAM.. Semester yang paling BANYAK assignment dalam sejarah hidup aku berSemester. haha (sendiri tak faham ayat yang daku taip. Abaikan) Tapi kiteorang kat sini panggil BAHAS.


First time kena buat seminar pasal tokoh islam, and ade group, pastu kene bentang kat depan. Ahaha aku-cuak-gila-la-der Tak pernah2 dalam hidup ni bayang nak buat pembentangan kat depan. Benda paling last yang aku suka buat. haha


So group aku adelah group ketiga. So MINGGU KETIGA kena buat. Ok aku punye tajuk yang aku kena bentang dah dapat. THANKS TO GOOGLE.. Tapi membe lain sume tak dapat.. CISSS!! So last-last minute ketua kiteorang mintak kat ustaz tunda pembentangan. And buat next week.. Haha aku ingat mase tu aku tension and tetibe feeling lebih then ternangis senyap-senyap sorok muke sobs sobs.. Sedihnyee....


Yela, janji nak cari same same kat maktabah, tapi maktabah ceruk mane pun tak tahu. Las2 ketua pergi sorang2 xinform kat org bawah die. pastu dah jumpe. jumpe BANYAAKK plak tu, maneee nak tuliss lagi nak hafaz lagi nakkk ni la nak tu lagi..... eeeeeee..


Pastu ketua aku cakap "'Indana mushkilah maa' Aishah" hahaha maksudnyee... (Kite ade masalah dengan Aishah)

Sebab ape masalah? Korang nak tahu? hehe


Sebab dorang cuak adekah aku bole bg pembentangan kat depan? Sebab aku dalam kelas adelah SENYAP mmg jarang bercakap n suke wat muke seposen. Huhuhu.. So dorang ragu2.. Syaitan membisikkan was2 pada mereka "Adekah aishah mampu untuk bercakap dihadapan kelas nanti?" "Adakah aishah akan terkencing2 semasa melakukan pembentangan?" "Adakah aishah akan berpura-pura sakit dan meminta kawannya menggantikannya?" Dan banyak lagi. Dasar setan betul.


So i want to prove them wrong. I tried my hard lah... And yippi... Depa pujiiiii.. (Lambai2 ala2 missworld hahaha) Tapi tak tahula ikhlas ke tak. Kalau ikhlas alhamdullilah. Tapi i xsehebat dorang cakap arab. TSK TSK

OK SAYA AKAN CUBA UBAH. ADE DUE TAHUN JE LAGI NI!!!
Balik nanti nak cakap arab cair.. haha insyaAllah


Yang gambar kat atas tu bukan group aku lah, group my roomate lah. Hehee ;)




And yang ni minggu lepas. Under my BIRO.. luckly ade helper. BAHES! yeh. Tapi kecewa okay dengan dorang eeeeee~ balik awal, datang lewat, kuar masuk. pastu kate DISKUSI HAMBAR? pastu koooomeeeenn.. Amboiii!! Ok next time biro aku buat diskusi lagi aku nak jemput yang banyak komen sangat tu...


Susah kan orang kita ni. PANDAI CAKAP BUAT TAKNAK! hahahaa booo sebijik!





p/s : Ade due lagi bahas tak siap............. Dateline nak dekat. Artikel untuk al-khattab lagi. Al-khattab keluaran julai lagi... EXAM AKHIR BULAN JULAI... Sesape yang ade pistol sile tembak I sekarang. I mean NOW!!!!

1 comment:

bunyamin khair said...

wah....member sy time kecik2 tu...mohd akmal...(yg kat meja diskusi)

die ckp arab cair x g?

Gadis Ayu