Saturday, November 13, 2010

Man jadda wa jada..

I want to be NEW Aishah...marilah kite same2 berhijrah..Tinggalkan perkara2 yg melalaikan...Jauhi maksiat...Insaf n taubat...Banyakkan beribadah..Dah 20tahun hidup..aku xnak jadi aishah skrg ni...xnak kembali kpd Aishah yg dlu..Semakin ku cuba menjauhi semakin byk dugaan yg dtg..Ujian yg menimpa...Biaselah tu tanda Allah syang kan. Positif itu penting...Ohh semoga dipermudahkan....



Tapi ingat, perubahan tu perlulah sedikit2 tetapi berterusan yakni Istiqamah, janganlah la plak berubah byk terus tp stop tgh jalan. No good! Bahaya utk kesihatan tu.. hehe


Jomlah..Dah zulhijjah,lepastukan muharram..Tahun baru islam..Jom kte tinggalkan tabiat2 yg xbest tu...Bye2 old Aishah..Welcome NEW Aishahtur Raadhiyah.... :)


p/s : Lifes getting hard when u get older...Allah sebaik2 tempat mengadu..Moga amalan kita diterima olehNya..Believe u can do it..


p/s/s : "Man Jadda Wa Jada Waman Zaro'a Hasada" bermaksud 'Whoever work hard will get the success' atau bahasa melayunye ialah "Barang siapa yang bersungguh-sungguh akan mendapatkannya" InsyaAllah..


p/s/s/s : Thanks to Miss Snow White.. :) sayang ko...(bleh ke syg ko agak2 muncit ko jelesh x?)





nnt nak cite pengalaman mase kat kafilah :)

13 comments:

cik EPAL said...

snow white? fuhhhh agak agak aku boleh la jadi putih melepak camtu. haha.


bagus la kau ni sekarang. dah berhijrah. aku ni tak tahu la bila nak berhijrah nya

Cik Gallus Gallus said...

aishahtur doakan aishah yg ni bertukar jugak...


p/s:kak padamkan la word verification ni. ;D..nnt menyenangkan

pikok said...

gdluck for the changes okayy :)

Ahn said...

hai new aishah..

Hanimmz said...

kita pun nak berubah jadi baik. dah 20 thn hidup ni dah mula fikir macam² moga Allah berkati kita semua :)

anamunawwarah said...

Salam aishah,
org mimpi aishah tau aritu.aishah nak ajak gi mana ntah.huhu

all the best aishah.jaga hidayah Allah baik2 ok=)

NurLuLu said...

Mabruk Aisyah semoga istiqamah. Doakan juga yang lain-lain termasuk akak ni. Huhu.

anuar said...

assalamualaikum..
ko ke ni catur??
cam tak caye je?hik3..:-p

nur abadie said...

insyaallah u can!...dimana ada kemahuan di situ ada jalan..Niat baik awak dah dikira Allah, tatbiqkan azam di dada...akak akan selalu menyokong, sama-sama kita berubah untuk kebaikkan..saling mendoakan

Mr. H said...

semoga Allah permudahkan dan memberkati usahamu utk mengorak langkah hijrah ini..hamba di sini sentiasa berdoa dan sentiasa menjadi tulang belakang yang menyupport mu :)

rinai said...

oh first time terbaca ayat Man jadda wa jada ni dalam novel Ketika Cinta Bertasbih :)

kembatolo™ said...

semoga ke arah lebh baek.
positif jugak. ^^,

deeno said...

aishahtur...dah xmenulis lg ke...takpelah...memasing dah membesarrr...smoga membesar dgn cemerlang..all the best!

Gadis Ayu